وطن چه ویران و چه آباد وطن یعنی همین جا ، وطنم ای شکوه پابرجا

وطن چه ویران و چه آباد وطن یعنی همین جا ،  وطنم ای شکوه پابرجا
دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
بایگانی
آخرین نظرات

جنگ و رکوردهای ایرانی

آیا می‌دانید که بزرگترین عملیات هوایی قرن توسط خلبانان نیروی هوایی ارتش ایران انجام شده است؟ این عملیات به قدری پیچیده و هوشمندانه بود که عراقی‌ها بعد از دیدن هواپیماهای ایران خیال کردند هواپیماهای عراقی را دیده‌اند و برای ایرانیان دست تکان دادند. در این حمله بیش از 48 هواپیما و هفت فرند هلی‌کوپتر عراقی از بین رفتند. در این عملیات ایران هیچ خسارتی را متحمل نشد اما رژیم بعث تلفات بسیار سنگینی را متحمل شد.
آیا می‌دانید که ارتش ایران تنها ارتش دنیاست که توانست با استعداد تقریبی یک گردان تکاور (700 نفر) مقابل چند لشکر 34 روز مقاومت کند تا شهرهای ایران یکی پس از دیگری سقوط نکند؟ (حماسه گردان یکم تکاوران دریایی در 34 روز اول جنگ، خرمشهر)
آیا می‌دانید که ارتش ایران توانست با 3 فروند هلی‌کوپتر و جمعا 12 نفر جلوی پیشروی 3 لشکر عراق را در سرپل ذهاب بگیرد و مانع سقوط شهر شود. (حماسه قهرمانان هوانیروز در عملیات سرپل ذهاب)
آیا می‌دانید دوربردترین عملیات نجات دنیا توسط ارتش ایران و هوانیروز انجام شده است که طی آن هلی‌کوپترهای ما برای نجات خلبانان فانتوم که در عمق خاک عراق از هواپیما بیرون پریده بودند 35 مایل از روی دشمن عبور کرده، خلبانان فانتوم را پیدا کرده و مسیر بسیار خطرناک و طولانی را به سلامت بازگشته اند؟ (14 آذر 1359)
آیا می‌دانید که هواپیمای اف-14 ایران توانسته است در رکوردی بی نظیر با شلیک یک موشک 4 فروند هواپیمای متجاوز عراقی را منهدم کند؟
آیا می‌دانید که ایران تنها کشوری است که توانسته با هلی‌کوپتر، هواپیمای دشمن را شکار کند؟ (شکار هواپیمای میگ-21 توسط هلی‌کوپتر کبرای هوانیروز 20 بهمن 1364)
آیا می‌دانید ایران تنها کشوری است که توانسته است با موشکی که برای اهداف زمینی طراحی شده است (تاو) توسط کبرا چندین فروند هلی‌کوپتر عراقی در حال پرواز را شکار کند؟
آیا می‌دانید که خروج اضطراری (ایجکت) در هواپیمای فانتوم زمانی که از کار می‌افتد خلبان باید پروسه‌ی بسیار پیچیده و خطرناک خروج دستی از هواپیما را اجرا کند که به اصطلاح به آن bail out  می‌گویند و این رکورد تنها و تنها در جهان دستان مرحوم سرهنگ خلبان ارسلان مرادی است که در زمان جنگ به وقوع پیوسته است؟
آیا می‌دانید ایران تنها کشوری است که به تنهایی وارد جنگ شد اما از سی و چند کشور جهان اسیر گرفت؟
و جالب‌تر این‌که ایران آغازگر جنگ نبود اما سرنوشت پایان جنگ در دستان ایرانیان بود.این‌ها تنها بخشی از رکوردهای ایران بود. ایران با تجربه‌ای که از این جنگ تحمیلی به دست آورد و با استفاده از هوش و زکاوت متخصاصان خود همیشه به حمایت از مردمی که مورد ظلم قرار می‌گیرند شتافته است. این خصلت، خصلت مردان شجاع خدایی است

خلبان تک‌خال

فرج ‌الله برات پور به عنوان یکی از «خلبانان تک‌خال» جنگنده فانتوم شناخته می شود. خلبان تک‌خال(Flying ace) به خلبان نظامی گفته می‌شود که دست کم پنج فروند هواپیمای دشمن را در نبردهای هوایی سرنگون کرده باشد.

در سومین همایش تجلیل از اسطوره های ارتش در سال ۱۳۸۸ از امیر برات پور به عنوان «اسطوره ارتش» تجلیل شد.

دست رد به سینه آمریکایی‌ها

برات پور مهر سال ۱۳۵۷ دوباره برای طی آموزش‌های مدیریتی به آمریکا رفت اما ۲ ماه پیش از انقلاب به وطن برگشت و دست رد به پیشنهادهای مالی و شغلی آمریکایی ها زد.

امیر برات پور در این باره گفته است: وقتی ما می‌خواستیم به ایران برگردیم، رابط میان نیروی هوایی ایران و ارتش آمریکا گفت: «شما افسر ارشد هستید و انقلاب در حال پیروزی است. ما به شما کار می‌دهیم و شما می‌توانید برای فروختن منزل و جمع کردن وسایل زندگی به ایران بروید و برگردید اما من قبول نکردم و گفتم ایران وطن من است و حتی اگر بمیرم، دوست دارم آنجا باشم.»

ایرانی هایی که نامشان در گینس به ثبت رسیده است

1. بزرگ ترین فرش دستباف جهان

یک شرکت معتبر ایرانی که سابقه خوبی در عرصه بافت فرش ایرانی در کارنامه کاری اش داشت، در سال 1384 برنده مناقصه بافت فرشی شش هزار متر مربعی شد. کشور سفارش دهنده این فرش بزرگ، امارات متحده عربی بود. آنها این فرش را برای پهن کردن در مسجد «شیخ زاید» می خواستند.

 
گینس

مسجد شیخ زاید، مسجدی است در شهر «ابوظبی» که بعد از «مسجدالحرام» و «مسجدالنبی» در عربستان سعودی، سومین مسجد بزرگ جهان به شمار می رود و یکی از نقاط دیدنی کشور امارات به شمار می آید.

پس از گذشت 14 ماه از عقد قرارداد، فرشبافان نیشابوری فرشی با ابعاد شش هزار متر مربع با دو میلیارد و 224 میلیون گره را در 35 رنگ به اماراتی ها تحویل دادند. البته پیش از تحویل این فرش به اماراتی ها، ایرانی ها از این فرش در مصلای تهران و در حضور خبرنگاران ایرانی و خارجی رونمایی کردند.

شرکت بافنده این فرش ادعا کرد که این فرش، بزرگ ترین فرش دستباف جهان است و از نمایندگان کتاب گینس درخواست کرد برای کارشناسی به کشور امارات بیایند. نمایندگان گینس نیز پس از بررسی های دقیق اعلام کردند که تاکنون در دنیا فرش دستبافی به این بزرگی بافته نشده است. بزرگ ترین فرش دستباف جهان در سال 1390 در کتاب رکوردهای گینس به نام ایران ثبت شد

2. شنا در 85 روز

 
گینس

نام محمدحسین کبادی، شناگر هرمزگانی در سال 2012 در کتاب گینس به ثبت رسید. این ایرانی یک رکورد جالب در تاریخ رشته شنا در آب های آزاد به جا گذاشته است. کبادی توانست در مدت 85 روز شنا در آب های آزاد خلیج فارس و طی کردن هزار و 100 کیلومتر رکورد اولین و سریع ترین زمان برای شنا در خلیج فارس را به نام خود ثبت کند. این شناگر تمام مسیر را به صورت انفرادی و داخل یک محفظه فلزی طراحی شده شنا کرده است. سفر او در 23 اسفند 1390 به پایان رسیده است. پیش از این شناگر اتریشی، یک شناگر اتریشی با طی کردن 700 کیلومتر نام خود را در کتاب رکوردهای جهانی گینس ثبت کرده بود.

3. ماراتن به سبک مویدی

 
گینس

«پروانه مویدی» یک زن ایرانی است که از سال ها قبل ساکن کشور آمریکاست. نام او در کتاب گینس به عنوان رکورددار «بیشترین شرکت در دو ماراتن در یک سال» به ثبت رسیده است. مویدی موفق شده در مدت یک سال در 168 مسابقه دو ماراتن شرکت کند و بدود. مویدی ادعا کرد که توانایی شرکت در بیش از 168 مسابقه را هم داشته و شاید یک روز خودش رکورد خودش را بزند.

4. سیامند رحمان در گینس

 
گینس

چندی پیش یک اتفاق جالب در میان پارالمپیکی های ایران افتاد. «خیلی از ورزشکاران موفق شدند با رکوردزنی های بی سابقه نام شان را در کتاب گینس به چاپ برسانند.یکی از این ورزشکاران «سیامند رحمان» بود. او در روز چهارم دسامبر 2011 در دسته 100+ کیلو موفق شد در شارجه امارات وزنه 291 کیلویی را مهار کند. همچنین این وزنه بردار در بازی های پارالمپیک 2012 که در لندن برگزار می شد توانست با مهار وزنه 280 کیلویی، مدال طلای جهان را از آن خود کند. نام این ورزشکار به عنوان رکورددار در تازه ترین کتاب گینس به چاپ رسیده است.

5. کماندار رکورددار

 
گینس

«زهرا نعمتی» تنها کماندار ایرانی است که در 30 مه سال 2010 در مسابقه ای که در جمهوری چک برگزار می شد توانست موفق به کسب امتیاز 622 شود. او همچنین در مسابقات پارالمپیک لندن با کسب امتیاز 613 قهرمان جهان شد. نام این بانوی قهرمان نیز به عنوان رکورددار امتیاز در کتاب گینس به چاپ رسیده است.

6. رضا پاکروان یک گینسی تمام عیار

 
گینس

او یک گینسی تمام عیار است. نام این ورزشکار به عنوان سریع ترین دوچرخه سواری که از صحرا عبور کرده در کتاب گینس به ثبت رسیده است. «رضا پاکروان» زندگی هیجان انگیز و ماجراجویانه ای دارد. او موفق شد در سال 2011 سوار بر دوچرخه در مدت 13 روز از الجزایر به سودان سفر کند و 1734 کیلومتر را طی کند.

7. حسین رضازاده

 
گینس

نام حسین رضازاده که به میان می آید همه یاد رکوردزنی در رشته وزنه برداری می افتند. او بعد از این که در المپیک 2000 سیدنی 472 کیلوگرم را در مجموع حرکات یک ضرب و دو ضرب بالای سر برد، صاحب یک رکورد جدید در جهان شد. بعد از آن نیز در سال 2004 بار دیگر موفق به مهار وزنه 263 کیلوگرم در حرکت دو ضرب شد و همان زمان نامش در کتاب گینس به ثبت رسید. اما رکورد او در سال 2015 و در مسابقات جهانی آمریکا توسط یک وزنه بردار روس شکسته شد. «الکسی لاوچف» وزنه بردار فوق سنگین روس توانست رکورد رضازاده را بزند اما چند روز پس از این رکوردزنی، تست دوپینگ لاوچف مثبت در آمد و این جایگاه برای رضازاده باقی ماند.

8. احسان قائم مقامی

 
گینس

احسان قائم مقامی در سال 2011 در بازی «سمولاته» - مسابقه شطرنج همزمان با چند شطرنج باز – توانست عنوان بیشترین بازی شطرنج همزمان را به نام خود ثبت کند. این استاد بزرگ شطرنج در این رقابت 25 ساعته با 604 شطرنج باز بازی کرد و توانست 590 پیروزی به دست آورد و 97 درصد از بازی هایش را ببرد.

9. طولانی ترین نقاشی جهان

 
گینس


بوم های 100 متری به هم متصل شدند و مسافتی پنج کیلومتری را به وجود آوردند. طولانی ترین نقاشی دنیا روی همین بوم ها کشیده شده است. موضوع این نقاشی «به سوی نور» است و زندگی حضرت محمد (ص) و تلاش این حضرت را برای گسترش صلح و عدالت به تصویر کشیده است. این رکورد در وب سایت گینس به ثبت رسید. رکورد قبلی طولانی ترین نقاشی با 2987 متر در امارات متحده عربی ثبت شده است.

10. آیت الله خمینی (ره)

 
گینس

نام بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران در وب سایت گینس ثبت شده است. از مراسم تشییع پیکر مطهر امام خمینی (ره) به عنوان بیشترین تعداد شرکت کننده در یک مراسم یاد شده است. به نوشته گینس، 10 میلیون و 200 هزار نفر در این مراسم شرکت کردند. این تعداد شرکت کننده حدود یک ششم جمعیت آن زمان ایران بوده است.

11. اولین زن توریست فضایی

 
گینس

«انوشه انصاری» اولین زنی است که برای سفر تفریحی به فضا رفت. او در سال 1385 مدت 9 روز را در یک ایستگاه بین المللی فضایی سپری کرد و بعد از این سفر نامش را به عنوان اولین توریست فضایی زن در کتاب رکوردهای بین المللی گینس و وب سایت گینس به ثبت رساند. انصاری تابعیت ایرانی و آمریکایی دارد. او برای این سفر حدود 20 میلیون دلار پرداخت کرد.

12. میلاد محسنی گل کاشت

 
گینس
 «میلاد محسنی» یک فوتبالیست تکنیکی است اما او تاکنون در هیچ تیم معروف ایرانی توپ نزده است. در عوض این بازیکن تمام وقتش را گذاشته تا هم بتواند با توپ پینگ پنگ روپایی بزند و هم با توپ فوتبال. او حتی در برنامه های زنده نیز با ساچمه روپایی زده است. این پسر با استعداد توانست در دسامبر 2016 در کشور امارات مقابل چشمان نمایندگان گینس رکورد رویایی را از آن خود کند. میلاد محسنی در این باره می گوید:«توانستم رکورد روپایی با توپ تنیس را در یک دقیقه بشکنم که پیش از من در دست مردی به نام جرمی از کشور آلمان بود. او 190 روپایی در یک دقیقه زده بود و من توانستم 194 روپایی را ثبت کنم.»

13. حب درویش و 144 روپایی

 
گینس

«مهدی حب درویش» فوتبالیست جوان کشورمان با شکستن رکورد روپایی سرعتی با توپ، سال ها پیش نام خود را در کتاب رکوردهای جهانی گینس به ثبت رساند. او در روز جمعه 25 دی ماه 90 در حضور نماینده گینس موفق شد در یک دقیقه، 144 بار با توپ تنیس روپایی بزند و به این ترتیب رکورد سرعتی روپایی زدن را از آن خود کند. حب درویش برای این رکورد سال ها وقت گذاشت و 55 هزار و 500 پوند هم به حساب گینس واریز کرد. مدتی بعد از ثبت رکورد حب درویش، یک مرد آلمانی رکورد او را شکست و به این ترتیب نام مهدی حب درویش در جدیدترین چاپ کتاب گینس حذف شد.

14. تیم ملی گینسی

 
گینس

تیم والیبال نشسته مردان ایران در سالی که گذشت عنوان برترین تیم ملی والیبال نشسته را در تمام ادوار پارالمپیک به دست آورد. کارشناسان اعلام کردند در سال های 192، 1996، 1988، 2000، 2008 و 2016 هیچ تیم والیبال نشسته ای نتوانسته است مانند تیم ایران قدرتمند عمل کند. تیم ملی والیبال نشسته مردان ایران اولین تیم ملی کشورمان است که گینسی شده است.

15. مجید فرزین منهای 80 کیلوگرم

 
گینس

«مجید فرزین» یکی دیگر از ورزشکاران پارالمپیکی ایران است. او که سال هاست در رشته وزنه برداری فعالیت می کند در کارنامه ورزشی خود مهار وزنه 340 کیلویی را دارد. او در دسته منهای 80 کیلوگرم در بازی های پارالمپیک 2016 ریو توانست وزنه 240 کیلویی را بالای سر برده و مدال طلای این دسته را کسب کند. نام این ورزشکار نیز در کتاب گینس به عنوان رکورددار به چاپ رسیده است. خودش می گوید تنها کسی که می تواند در دسته منهای 80 کیلوگرم این رکورد را بشکند خودش است.

16. قدبلندترین مرد ایران

 
گینس
 

 «مرتضی مهرزاد» را خیلی ها می شناسند. این ورزشکار جوان سال ها پیش توسط خبرنگار «همشهری سرنخ» کشف شد و بعد از گفتگو با همشهری سرنخ به برنامه «ماه عسل» دعوت شد. بعد از آن بود که با حضور در این برنامه به تیم ملی والیبال نشسته دعوت شد.

مرتضی خیلی زود راهی تیم ملی والیبال پارالمپیک ایران شد و در مسابقات ریوی برزیل خوب درخشید. نام مرتضی با دو متر و 46 سانتیمتر قد به عنوان بلندترین ورزشکار تاریخ پارالمپیک در آخرین نسخه گینس چاپ شده است.